Termeni si conditii

Preambul

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului ByBio (bybio.ro). 

Site-ul ByBio (bybio.ro) este operat de societatea Bybio Shop SRL, cu sediul in Bradului 18, Harghita, Gheorgheni, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J19/529/2016. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta. 

Administratorul site-ului ByBio (bybio.ro) denumit in continuare “ByBio” sau „Vanzatorul”, vinde produsele prezentate pe site-ul sau de vanzare la distanta numai cu amanuntul si consumatorilor finali. Orice Comanda care nu corespunde in mod evident unei vanzari cu amanuntul si, in general, orice Comanda frauduloasa sau care este declarata frauduloasa, va fi considerata de ByBio ca fiind nula si neavenita. Inainte de finalizarea Comenzii, Cumparatorul declara ca achizitionarea produselor de pe site-ul de vanzare la distanta nu are nicio legatura cu vreo activitate profesionala, ci se limiteaza la o utilizare strict personala. In scopul Termenilor si Conditiilor de Vanzare, cumparatorul si ByBio sunt numiti in mod individual Partea si colectiv Partile.

Articolul 1 – Obiect
Termenii si Conditiile de Vanzare (in continuare „TCV”) au ca obiect, pe de o parte, informarea oricarui eventual Cumparator despre conditiile si modalitatile in care vanzatorul (denumit in continuare „ByBio” sau „Vanzatorul”) vinde si livreaza produsele comandate, iar pe de alta parte, stabilirea drepturilor si obligatiilor Partilor in cadrul procesului de vanzare a produselor de catre ByBio consumatorului (denumit inainte si in continuare si „Cumparatorul”). Aceste conditii se aplica fara restrictii sau rezerve, tuturor vanzarilor de produse comercializate de ByBio pe Site-ul sau care poate fi accesat pe Internet, la adresa www.bybio.ro, sau adresa bybio.ro, precum si la versiunea optimizata pentru telefonul mobil, in continuare denumit „site-ul” sau „site-ul ByBio”. Prin urmare, faptul ca un Cumparator comanda un produs comercializat pe Site-ul ByBio presupune acceptarea deplina si integrala a Termenilor si Conditiilor de Vanzare, despre care Cumparatorul declara ca a luat cunostinta anterior plasarii Comenzii.
ByBio isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Termenii si Conditiile de Vanzare. Cu toate acestea, Conditiile Generale de Vanzare aplicabile unei Comenzi sunt cele acceptate de Cumparator in momentul plasarii Comenzii sale. Termenii si Conditiile de Vanzare (in continuare „TCV”) se completeaza cu prevederile cuprinse in Conditiile Generale de Utilizare a Site-ului „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal” si „Politica de Utilizare a Cookie-urilor”.

Articolul 2 – Identificarea Societatii
Denumire: BYBIO SHOP SRL
CUI (cod fiscal): RO36091689
Numar Registrul Comertului: J19/529/2016
Adresa sediului social: strada Bradului nr. 18, Gheorgheni, Harghita
Tara: ROMANIA
Telefon: +40745627356
E-mail: info@bybio.ro

Articolul 3 – Incheierea contractului si comenzile
3.1 Tarife
Pretul pentru vanzarea online a produselor de pe Site-ul ByBio, exprimate in lei (RON), sunt cele in vigoare in momentul plasarii Comenzii de catre Cumparator. Pretul de vanzare al produselor poate fi modificat de ByBio in orice moment, insa in niciun caz pretul nu poate fi modificat ulterior plasarii comenzii, in mod unilateral. Aceasta modificare va fi comunicata Cumparatorului inainte de orice Comanda. Preturile se aplica vanzarii la distanta. Aceste preturi nu contin si cheltuielile de expediere, ce vor fi percepute separat, in plus fata de pretul produselor cumparate. Cheltuielile de expediere vor fi indicate inainte de inregistrarea Comenzii de catre Cumparator. Diferitele modalitati de expediere sunt prevazute in continuare in TCV si sunt preluate si pe Site; acestea pot fi oricand modificate de catre ByBio. De aceea, ByBio ii sfatuieste pe Cumparatori sa consulte cu regularitate TCV afisate pe Site. Preturile includ taxa pe valoare adaugata (TVA) aplicabila in ziua inregistrarii Comenzii. Orice modificare a cotei de TVA aplicabile va fi in mod automat aplicata si pretului produselor vandute de ByBio pe Site-ul sau.
3.2 Caracteristicile produselor
Cumparatorul poate selecta unul sau mai multe produse dintre diferitele categorii prezentate pe Site-ul ByBio.
ByBio poate modifica in orice moment sortimentele produselor comercializate pe Site-ul sau, in special in functie de constrangerile legate de furnizorii sai, fara a aduce vreo atingere Comenzilor deja inregistrate de Cumparator. Cumparatorul poate, inainte de plasarea Comenzii, sa se informeze de pe site-ul ByBio despre caracteristicile esentiale ale produsului (produselor) pe care doreste sa-l (sa le) comande.
Produsele respecta legislatia in vigoare in Romania. 
Informatiile inscrise pe ambalajele produselor vor fi disponibile in limba romana sau engleza. Pe recipientul si pe ambalajul produselor sunt inscriptionate in limba romana cel putin informatiile obligatorii prevazute de Regulamentul (CE) nr. 1223/2009 privind produsele cosmetice.
Pentru orice intrebare referitoare la produse si utilizarea lor, orice intrebare suplimentara sau solicitare de consiliere, Cumparatorul poate contacta echipa ByBio la nr. de telefon +40751402591.
3.3 Disponibilitate
Ofertele prezentate de ByBio sunt valabile atat timp cat raman afisate pe Site, in limita stocurilor disponibile, in dimineata zilei in care se plaseaza comanda, in depozitul ByBio special afectat vanzarii prin intermediul Site-ului www.bybio.ro.
3.4 Comanda
Orice Comanda presupune acceptarea Termenilor si Conditiilor de Vanzare, a Conditiilor Generale de Utilizare a Site-ului si a prevederilor documentelor „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal”, „Politica de Utilizare a Cookie-urilor”, fara a aduce atingere eventualelor conditii contractuale particulare convenite de Parti, daca exista.
Cumparatorul poate verifica detaliul proiectului sau de Comanda si poate corecta eventualele erori.
Din momentul in care Cumparatorul confirma comanda, se considera ca acesta a acceptat in cunostinta de cauza continutul si conditiile Comenzii respective si, in special, Termenii si Conditiile de Vanzare, faptul ca respectiva Comanda implica o obligatie de plata din partea sa, preturile, volumele, caracteristicile, cantitatile si termenul de livrare a produselor comercializate si comandate de Cumparator.
Dupa validarea acestei etape, Cumparatorul nu va mai putea anula Comanda decat in temeiul dreptului de renuntare prevazute de art. 6 de mai jos. Vanzarea va fi definitiva (sub rezerva exercitarii de catre Cumparator a dreptului sau de retragere, in conditiile prevazute la articolul 6 din Termenii si Conditiile de Vanzare).
Comanda va fi confirmata de ByBio prin transmiterea unei informari electronice Cumparatorului („mesajul electronic pentru confirmarea Comenzii”).
Un al doilea mesaj electronic va fi transmis Cumparatorului in momentul expedierii Comenzii. In acest moment, ByBio va fi indreptatita sa incaseze pretul aferent Comenzii.
ByBio recomanda Cumparatorului sa pastreze cele doua mesaje electronice pe suport de hartie sau informatic. Cumparatorul este informat despre faptul ca cele doua mesaje electronice vor fi transmise la adresa de mesagerie electronica indicata de Cumparator in momentul inregistrarii sau identificarii sale, anterior plasarii Comenzii.
ByBio va fi indreptatita sa incaseze pretul total aferent Comenzii: 
- pentru platile efectuate conform articolului 4.1 de mai jos: imediat dupa transmiterea mesajului electronic pentru informarea Cumparatorului despre expedierea Comenzii sale;
- pentru platile efectuate in sistem ramburs: in momentul livrarii coletului, ByBio avand dreptul de a refuza remiterea coletului in situatia in care Cumparatorul nu achita pretul produselor comandate. 
De aceea, in caz de eroare la mentionarea adresei de mesagerie electronica sau de nereceptionare a mesajului electronic pentru confirmarea Comenzii, ByBio nu va putea fi trasa la raspundere. In acest caz, vanzarea va fi considerata definitiva, cu exceptia cazurilor de anulare a Comenzii de catre ByBio, in special pentru indisponibilitatea produselor in conditiile aratate mai sus. Cu toate acestea, Cumparatorul va putea sa-si exercite dreptul de retragere, in conditiile prevazute la articolul 6 din Termenii si Conditiile de Vanzare.
In fine, ByBio isi rezerva dreptul de a suspenda sau anula executarea oricarei Comenzi si/sau livrari, indiferent de natura sau etapa executarii sale, in caz de neplata sau plata partiala a oricaror sume datorate de Cumparator, in caz de incident de plata sau de frauda ori tentativa de frauda in legatura cu utilizarea Site-ului ByBio, inclusiv cu ocazia unor Comenzi anterioare.

Articolul 4 – Plata
4.1 Instrumente de plata
In momentul inregistrarii Comenzii, Cumparatorul garanteaza ByBio ca dispune de autorizatiile necesare pentru utilizarea instrumentului de plata ales pentru Comanda sa.
4.1.1 Carduri bancare
Cardurile bancare acceptate pe Site-ul ByBio si la Serviciul Clienti al ByBio sunt urmatoarele: Visa si Master Card. Aceste carduri de debit sau credit trebuie sa fie emise de o institutie bancara sau financiara cu sediul in Romania. Plata cu cardul se realizeaza prin operatorul de plati online: MobilPay (Netopia SRL)
4.1.2. Ramburs (numerar la curier)
Aceasta modalitate de plata presupune achitarea comenzii in momentul livrarii coletului, eliberarea chitantei facandu-se de firma de curierat.
4.2 Modalitatile de plata
In functie de modalitatea de plata aleasa, plata trebuie efectuata in momentul plasarii Comenzii online de catre Cumparator in cazul platilor prin card bancar, respectiv in momentul livrarii coletului in cazul platii ramburs.
In caz de dificultate cu ocazia efectuarii platii, Cumparatorul va putea apela la institutia bancara emitenta a cardului bancar sau, in cazul in care acesta considera ca ar putea obtine o informatie de la ByBio, la Serviciul Clienti al ByBio la numarul de telefon +40745627356, in orele de program mentionate in sectiunea „Contact” de pe Site-ul ByBio.
Toate Comenzile sunt platibile in lei (RON), cu toate taxele si contributiile obligatorii incluse.
La latitudinea ByBio, se vor putea aplica de drept penalitati de intarziere, egale cu rata dobanzii legale, sumelor neachitate la data expirarii unui termen de zece zile de la data Comenzii sau de la data notificarii respingerii platii bancare.
In plus, ByBio isi rezerva dreptul de a suspenda sau anula executarea oricarei Comenzi si/sau livrari, indiferent de natura sau etapa executarii sale, in caz de neplata sau plata partiala a oricaror sume datorate de Cumparator, in caz de incident de plata sau de frauda ori tentativa de frauda in legatura cu utilizarea Site-ului ByBio, inclusiv cu ocazia unor Comenzi anterioare.
4.3 Securitatea operatiunilor de plata
Pentru a asigura securitatea platilor cu cardul bancar, Cumparatorul va transmite ByBio criptograma vizuala (codul CVV) de pe spatele cardului bancar utilizat de Cumparator.
In cadrul luptei impotriva infractiunilor savarsite pe Internet, informatiile referitoare la Comanda Cumparatorului vor putea fi transmise oricarui tert abilitat prin lege sau desemnat de ByBio, numai in scopul verificarii identitatii Cumparatorului, a validitatii Comenzii, a modalitatii de plata utilizate si a livrarii avute in vedere.
Urmare a acestui control, ByBio va avea dreptul de a solicita fotocopia cartii de identitate a Cumparatorului si/sau orice informatie despre identitatea Cumparatorului. Orice Cumparator are dreptul de acces, rectificare si stergere a datelor cu caracter personal care il privesc si care sunt prelucrate de ByBio, in conditiile prevazute in documentele „Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal” si „Politica de Utilizare a Cookie-urilor”.
ByBio utilizeaza un instrument de plata securizat, numit „mobilPay”. Securitatea platii se bazeaza pe autentificarea Cumparatorului si pe confidentialitatea tuturor datelor. Pentru a asigura securitatea, mobilPay utilizeaza tehnici dovedite de criptografie si respecta reglementarile bancare aplicabile in Romania.

Articolul 5 – Livrarea si receptionarea
5.1 Reguli generale
Produsele comandate de Cumparator in conformitate cu prezentele TCV vor fi livrate la adresa indicata de Cumparator ca fiind adresa de livrare pentru respectiva Comanda („Adresa de livrare”).
ByBio livreaza pe intreg teritoriul Romaniei.
Facturile de achizitie sunt transmise prin mesaj electronic la adresa de mesagerie electronica indicata de Cumparator in momentul inregistrarii sale pe Site-ul ByBio sau in format hartie, impreuna cu Comanda.
5.2 Caracteristicile modalitatilor de livrare ale Site-ului bybio.ro
5.2.1 Modalitatile de livrare
(i) Livrare prin curier.
In momentul livrarii, livrarea se face de catre prepusul curier Cumparatorului sau destinatarului Comenzii, iar acesta din urma semneaza o confirmare de primire. Aceasta confirmare de primire face dovada livrarii de catre ByBio si a primirii de catre Cumparator sau destinatarul Comenzii a produselor comandate.
Insasi livrarea coletului nu poate fi contestata daca respectivul colet apare sa fi fost livrat, sistemul informatic (print screen) al transportatorului facand dovada acestui fapt.
Prin agrearea Termenilor si Conditiilor de Vanzare, Cumparatorul este de acord si imputerniceste transportatorul ca, in cazul in care Cumparatorul insusi sau destinatarul livrarii nu este prezent la adresa indicata pentru livrare, sa remita coletul catre oricare dintre persoanele aflate in incaperile acestuia.
5.3 Anomalie, avarie, colet deteriorat
5.3.1 Dispozitii generale
Cumparatorul sau destinatarul Comenzii este rugat sa verifice starea aparenta a coletului si a produselor in momentul efectuarii livrarii. 
In caz de anomalie cu privire la colet (colet deteriorat, colet deschis, urme de lichid, etc) sau la produsul (produsele) comandat(e) (produs(e) lipsa, produs(e) deteriorat(e), Cumparatorul sau destinatarul Comenzii va trebui sa urmeze in mod obligatoriu procedura descrisa mai jos, corespunzatoare conditiilor Comenzii. Nerespectarea procedurii adecvate exclude posibilitatea oricarei reclamatii impotriva transportatorului si a ByBio. In special, Cumparatorul nu va putea pretinde nicio rambursare a vreunei sume. Cumparatorul sau destinatarul Comenzii nu va putea nici sa pretinda ByBio sa livreze din nou produsele comandate.
De asemenea, Cumparatorul sau destinatarul Comenzii are posibilitatea de a apela la Serviciul Clienti al ByBio pentru a afla modalitatile de returnare a produsului (produselor) deteriorat(e). Procedura de returnare a produselor deteriorate indicata de Serviciul Clienti al ByBio va trebui urmata in mod obligatoriu de Cumparator. In caz contrar, Cumparatorul nu va putea pretinde rambursarea niciunei sume sau inlocuirea produselor respective.
5.3.2 Procedurile ce trebuie obligatoriu urmate atunci cand coletul este deteriorat
- Livrarea prin curier
♦In cazul constatarii anomaliei in prezenta prepusului curier
Atentie! Nu este permisa conditionarea de catre Cumparator a primirii coletului sau achitarii prin ramburs a pretului comenzii de deschiderea coletului sau verificarea continutului acestuia!
In cazul daunelor vizibile ale coletului, Cumparatorul va refuza livrarea si va formula imediat, clar si detaliat toate rezervele cu privire la anomalia constatata. Aceste rezerve trebuie scrise de Cumparator sau destinatarul Comenzii pe bonul de livrare al curierului.
Totodata, Cumparatorul va semnala obiectiunile la Serviciul Clienti al ByBIO, la numarul de telefon +40745627356.
♦ In cazul constatarii anomaliei in absenta prepusului curier
Cumparatorul va semnala pagubele sau lipsurile constatate, formuland toate reclamatiile si rezervele la Serviciul Clienti al ByBio, la numarul de telefon +40745627356 sau prin e-mail la adresa de e-mail: info@bybio.ro. Notificarea incidentelor si formularea rezervelor trebuie sa intervina in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 3 (trei) zile lucratoare de la data livrarii. ByBio va furniza un raspuns privind reclamatiile inregistrate in termen de maximum 30 (treizeci) de zile. Diferendele ce nu au putut fi solutionate pe cale amiabila vor fi deferite spre competenta solutionare instantelor judecatoresti din Romania, fara a exclude posibilitatea interventiei altor institutii de resort.
5.3.3 Procedura ce trebuie urmata obligatoriu in cazul produselor lipsa sau deteriorate
Cumparatorul sau destinatarul Comenzii va trebui sa semnaleze absenta sau degradarea produsului Serviciului Clienti al ByBio  la numarul de telefon +40745627356 sau prin e-mail la adresa info@bybio.ro. Notificarea incidentelor si formularea rezervelor trebuie sa intervina in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 3 (trei) zile lucratoare de la data livrarii. ByBio va furniza un raspuns privind reclamatiile inregistrate in termen de maximum 30 (treizeci) de zile. Diferendele ce nu au putut fi solutionate pe cale amiabila vor fi deferite spre competenta solutionare instantelor judecatoresti din Romania, fara a exclude posibilitatea interventiei altor institutii de resort. Serviciul Clienti al ByBio va putea solicita orice informatie cu privire la identitatea Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii si va putea recurge la orice verificare utila in acest sens.
5.4 Termenele de livrare
In cazul livrarii prin curier, se vor depune diligente astfel incat comenzile plasate pana in ora 14:00 in zilele lucratoare (luni-vineri) sa fie expediate in aceeasi zi. In cazul comenzilor plasate dupa ora 14:00 in zilele lucratoare (luni-vineri), se vor depune diligente astfel incat expedierea sa fie efectuata a doua zi lucratoare. In cazuri temeinic justificate, termenul de livrare poate fi de maximum 30 (treizeci) de zile de la incheierea contractului. Termenele de livrare incep sa curga de la data incheierii contractului de vanzare-cumparare, mai exact a transmiterii mesajului electronic pentru confirmarea Comenzii.
In cazul depasirii acestor termene, care nu se datoreaza unui caz de forta majora, Cumparatorul are posibilitatea sa anuleze Comanda (sa dispuna asupra rezolutiunii contractului) in urmatoarele conditii:
- dupa transmiterea catre Serviciul Clienti al ByBio si prin e-mail la adresa info@bybio.ro a unei puneri in intarziere in vederea efectuarii livrarii intr-un termen suplimentar rezonabil, de indata ce aceasta punere in intarziere nu a produs efectele asteptate, sau
- daca respectivul Cumparator a comunicat catre ByBio, inainte de incheierea contractului, ca termenul de livrare era o conditie esentiala pentru Comanda sa.
Cererea de anulare a Comenzii va fi comunicata prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire la adresa indicata in sectiunea „Contact” de pe Site-ul ByBio.
In ipoteza in care ancheta, al carei rezultat va fi obligatoriu, va releva o culpa exclusiva imputabila ByBio sau transportatorului, ByBio va rambursa suma integrala achitata de Cumparator si incasata de ByBio in baza respectivei Comenzi, cu conditia ca toata Comanda sa fie returnata de Cumparator catre ByBio. Rambursarea se va face prin virament bancar in contul indicat de Cumparator in acest sens, in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 7 (sapte) zile de la data la care Cumparatorul si-a exercitat dreptul de a obtine anularea Comenzii.
Daca Comanda nu este returnata integral sau daca ancheta nu releva nicio culpa exclusiva imputabila ByBio sau transportatorului, Cumparatorul nu va putea pretinde nici rambursarea sumelor achitate de el, nici o noua livrare a produselor comandate, cu exceptia cazului in care demonstreaza, prin orice mijloace, ca nu este responsabil de situatia creata.

Articolul 6. – Drepturile si termenele de retragere
6.1. Dreptul si termenul legal de retragere
6.1.1. Termenul exercitarii dreptului legal de retragere
In conformitate cu articolul 9 (1) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Cumparatorul are la dispozitie un termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor, pentru a-si exercita dreptul legal de retragere, fara a fi obligat sa-si motiveze decizia.
6.1.2. Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere
Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere, trebuie sa informeze expres ByBio la urmatoarele date de contact: ByBio Shop SRL, strada Bradului nr. 18, Gheorgheni, Harghita, telefon: +40745627356, email: info@bybio.ro, cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, sau e-mail. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient ca Cumparatorul sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.
6.1.3 Produsele exceptate de la exercitarea dreptului legal de retragere
In conformitate cu articolul 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, dreptul de retragere nu poate fi exercitat pentru Comenzile care se refera la:
- furnizarea de bunuri care au fost desigilate dupa livrare, care nu mai pot fi returnate din motive de igiena sau protectie a sanatatii;
Prin urmare, Cumparatorul ia la cunostinta faptul ca nu se va putea prevala de dreptul sau legal de retragere cu privire la produsele desigilate de el, a caror noua comercializare de catre ByBio ar putea prezenta riscuri din motive de igiena sau de protectie a sanatatii pentru consumatori (de exemplu: produsele de ingrijire, de machiaj, etc).
Aceste dispozitii se aplica fara a aduce atingere garantiilor prevazute la articolul 7 din prezentele TCV, care raman pe deplin aplicabile.
6.1.4 Consecintele exercitarii dreptului legal de retragere
In situatia in care produsele pot face obiectul dreptului legal de retragere, Cumparatorul care isi exercita dreptul de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a produselor, va putea obtine rambursarea contravalorii produselor returnate, precum si cheltuielile de expediere aferente Comenzii. Cumparatorului sau destinatarului Comenzii care isi exercita dreptul legal de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a Produselor, i se vor rambursa toate sumele achitate catre ByBio cu titlu de plata pentru comanda cu privire la care s-a exercitat dreptul de retragere, cu exceptia costurilor livrarii, fara intarzieri nejustificate, si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 (paisprezece) zile de la data la care ByBio este corespunzator notificata cu privire la decizia de retragere din prezentul Contract. In temeiul art. 13 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Cumparatorul intelege si isi da in mod expres consimtamantul ca rambursarea sumelor sa se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens in care se obliga sa furnizeze ByBio datele unui cont bancar pentru transferul sumelor. In orice caz, Cumparatorului nu i se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. ByBio are dreptul de a amana rambursarea pana la data la care primeste inapoi produsele. Produsele returnate vor fi expediate de Cumparator catre BYBIO SHOP SRL, strada Bradului nr. 18, Gheorgheni, Harghita, sau la orice alta adresa indicata in scris de ByBio. Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.
6.1.5. Cheltuieli
In conformitate cu articolul 14 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumparator. Prin exceptie, in cazurile de neconcordanta intre produsele livrate si Comanda cheltuielile de returnare vor fi suportate de ByBio.
6.2. Dreptul si termenul contractual de retragere
Preocupata de asigurarea satisfactiei Cumparatorilor sai si a destinatarilor Comenzilor, ByBio accepta returnarea prin posta sau servicii de curierat a produselor comandate pe Site-ul ByBio, peste termenul legal mentionat la articolul 6.1.1. de mai sus, in conditiile prevazute in cele ce urmeaza (denumit in continuare „dreptul contractual de retragere”).
6.2.1. Termenul de exercitare a dreptului contractual de retragere
Cumparatorul sau destinatarul Comenzii are la dispozitie, pentru exercitarea dreptului de retragere, 30 (treizeci) de zile de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparatorul, intra in posesia fizica a produselor.
6.2.2. Modalitatile de exercitare a dreptului contractual de retragere
Modalitatile de exercitare a dreptului contractual de retragere sunt descrise la articolul 6.3 din Termenii si Conditiile de Vanzare.
6.2.3 Produsele exceptate de la exercitarea dreptului contractual de retragere
Dreptul contractual de retragere nu poate fi exercitat pentru Comenzile care se refera la:
- furnizarea de bunuri care au fost desigilate dupa livrare, care nu mai pot fi returnate din motive de igiena sau protectie a sanatatii;
Prin urmare, Cumparatorul ia la cunostinta faptul ca nu se va putea prevala de dreptul sau contractual de retragere cu privire la produsele desigilate de el, a caror noua comercializare de catre ByBio ar putea prezenta riscuri din motive de igiena sau de protectie a sanatatii pentru consumatori (de exemplu: produsele de ingrijire, de machiaj, etc).
Aceste dispozitii se aplica fara a aduce atingere garantiilor prevazute la articolul 7 din prezentele TCV, care raman pe deplin aplicabile.
6.2.4. Consecintele exercitarii dreptului contractual de retragere
In situatia in care Produsele pot face obiectul dreptului contractual de retragere, Cumparatorului sau destinatarul Comenzii care isi exercita dreptul contractual de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a Produselor, i se vor rambursa toate sumele achitate ByBio cu titlu de plata pentru comanda cu privire la care s-a exercitat dreptul de retragere, inclusiv costurile livrarii. In temeiul art. 13(2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Consumatorul intelege si isi da in mod expres consimtamantul ca rambursarea sumelor sa se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens in care se obliga sa furnizeze ByBio datele unui cont bancar pentru transferul sumelor. In orice caz, Consumatorului nu i se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. ByBio are dreptul de a amana rambursarea pana la data la care primeste inapoi produsele sau pana la momentul la care Consumatorul ii va furniza dovada ca a trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata. Produsele returnate vor fi expediate de Cumparator catre BYBIO SHOP SRL, strada Bradului nr. 18, Gheorgheni, Harghita, sau la orice alta adresa indicata in scris de ByBio. Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.
6.2.5. Cheltuieli
In conformitate cu articolul 14 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumparator. Prin exceptie, in cazurile de neconcordanta intre produsele livrate si Comanda cheltuielile de returnare vor fi suportate de ByBio.
6.3. Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere si a dreptului contractual de retragere
Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere, trebuie sa informeze expres ByBio la urmatoarele date de contact: ByBio Shop SRL, strada Bradului nr. 18, Gheorgheni, Harghita, telefon: +40745627356, email: info@bybio.ro, cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, sau e-mail. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient ca Cumparatorul sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.
6.3.1. Dispozitii generale aplicabile returului produselor
Este obligatoriu ca produsele sa fie returnate catre ByBio intr-o stare care sa permita repunerea lor la vanzare (produse in stare perfecta impreuna cu ambalajul original intact, accesoriile, prospectele, holograma, etc) cel mai tarziu in termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Cumparatorul a comunicat ByBio decizia sa de retragere din contract, in conformitate cu art. 6.2, cu exceptia cazului in care ByBio s-a oferit sa recupereze ea insasi produsele. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de Cumparator inainte de expirarea perioadei de 14 zile..
Retururile de produse trimise dupa expirarea acestui termen nu sunt acceptate.
6.3.2 Returnarea coletului prin curier
In plus fata de conditiile prevazute la articolul 6.3.1 din Termenii si Conditiile de Vanzare, Cumparatorul sau destinatarul Comenzii, care doreste sa-si exercite dreptul de retragere, legal sau contractual, returnand produsul prin curier/colet, trebuie sa urmeze instructiunile urmatoare:
- este obligatorie utilizarea ambalajului original pentru returnarea produsului (produselor) respectiv(e);
- trimiterea coletului cu confirmare de primire la urmatoarea adresa: BYBIO SHOP SRL, strada Bradului, nr. 18, Gheorgheni, Harghita, sau orice alta adresa indicata de Bybio in scris.
ByBio nu accepta coletele adresate necorespunzator, la oricare alt punct de lucru sau adresa, chiar daca apartine ByBio.
Atunci cand Cumparatorul/destinatarul Comenzii nu demonstreaza ca a predat efectiv produsul unui transportator conform celor de mai sus, toate riscurile legate de returnarea produsului sunt in sarcina Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii.

Articolul 7 – Garantii
7.1. Garantiile legale
Toate produsele comercializate pe Site beneficiaza de garantia legala de conformitate (astfel cum este definita de Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora) care dau Cumparatorului posibilitatea sa returneze produsele defecte sau neconforme ce i-au fost livrate.
7.1.1 Garantia legala de conformitate
In ceea ce priveste garantia legala de conformitate, art. 5. si 6. din Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora prevede urmatoarele:
« Art. 5 (1) Vanzatorul este obligat sa livreze consumatorului produse care sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare.
(2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:
a) corespund descrierii facute de vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut consumatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;
c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;
d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.
Art. 6. Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator. »
7.1.2 Exceptarea de la aplicarea garantiei
Sunt exceptate de la aplicarea garantiei produsele modificate, reparate, incorporate sau adaugate de catre Cumparator. Garantia nu se va referi la viciile aparente. Garantia nu va acoperi produsele deteriorate in timpul transportului sau din cauza unei utilizari eronate.
7.2 Modalitatile de aplicare a garantiilor legale
Pentru orice cerere legata de garantiile legale, Cumparatorul trebuie sa contacteze Serviciul Clienti prin sectiunea „Contact” de pe Site-ul ByBio sau la numarul de telefon +40745627356, in orele de program indicate in sectiunea „Contact” de pe Site-ul ByBio.
ByBio detine drepturile de autor pentru continutul prezentat pe www.bybio.ro si la adresa bybio.ro. Pentru raportarea eventualelor incalcari ale dreptului de autor sesizate pe site te poti adresa la: info@bybio.ro.